Avbeställningsskydd

Lycka till med din kommande resa! Du ser säkert fram mot den och har stora förväntningar och därför är det tråkigt om du av någon anledning skulle vara tvungen att ändra dina resplaner. Har du då ingen avbeställningsförsäkring får du stå för omkostnaderna själv.

Vi samarbetar med Gouda Reseförsäkring som har funnits i Norden sedan 1994. Med Goudas avbeställningsförsäkring får du hjälp med avbokningskostnaderna och slipper åtminstone en ekonomisk förlust.

Gouda täcker mer än du tror

Med Goudas avbeställningsförsäkring försäkrar du det mesta som tillhör din resa – inte bara själva färdbiljetten. Du bestämmer själv ditt försäkringsbelopp och kan inkludera hotell, transfer och andra kostnader, utöver färdbiljetten.

Avbeställningsförsäkringen gäller självklart om du måste avboka din resa på grund av akut sjukdom eller olycksfall för dig eller någon närstående.

Men det finns mycket annat som kan tvinga dig att ändra dina resplaner, som avbeställningsförsäkringen även täcker. Goudas avbeställningsförsäkring står för kostnaderna av en avbokad resa på grund av:

• Att du eller andra i resesällskapet blir drabbade av akut sjukdom eller en olycka
• Allvarlig sjukdom eller dödsfall i din närmaste familj
• Brand eller inbrott i din bostad
• Att du som student inte klarar en tentamen och därför behöver göra en omtentamen
• Att du blir uppsagd från ditt arbete och ska söka eller påbörja ett nytt arbete
• Att du ligger i skilsmässa
• Att du inte kan genomföra en vaccination inför resan på grund av medicinska skäl

Avgift

Premien för avbeställningsförsäkringen är 5% av det belopp du vill försäkra, vilket vanligtvis brukar vara resans pris. Därmed slipper du förlora ekonomiskt, om du är tvungen att avbeställa i sista sekund. Försäkringen gäller utan självrisk.

Tillägg

Du har möjlighet att utöka försäkringsskyddet om ett sådant behov finns. Genom tillägg kan du utvidga ditt försäkringsskydd så att försäkringens täckning passar just dig. Tilläggen tecknas tillsammans med grundtäckningen.
Resans syfte (+2%)
Om resan har ett specifikt syfte som till exempel att fiska, spela golf eller bergsklättra kan ett skadat finger innan utresa ödelägga semesterplanerna. Lika gäller om du bokat in en konsert, och konserten blir inställd innan avresan. Med tillägget resans syfte får du en avbeställningsförsäkring som täcker om du inte kan delta i resan som planerat.

Delarrangemang i resan (+5%)
Med tillägget delarrangemang i resan kan du försäkra en specifik förutbetald aktivitet/delarrangemang som du har planerat att delta i under din resa. Försäkringen gäller om du till exempel drabbas av en öroninflammation efter att resan påbörjats som omöjliggör deltagande i den föutbetalda dykkursen. En avbeställningsförsäkring slutar normalt att gälla när du påbörjar din resa, men med detta tillägg till grundtäckningen försäkrar du även din aktivitet/delarrangemang som ligger en tid in i din resa.

LÄS MER OM AVBESTÄLLNINGSSKYDDET