Om oss

Aktivresor är en researrangör med inriktning på aktiv semester på exotiska destinationer utanför Europa. Hos oss finner ni resor till destinationer där ni har enastående möjligheter att kombinera en aktiv semester med sol och bad på paradisstränder. En aktiv semester behöver nödvändigtvis inte begränsas till en fysisk aktivitet utan kan lika gärna handla om att göra något man tycker är roligt eller intressant. Vår ambition är att en resa med Aktivresor skall vara en semester för både kropp och själ. Våra resor är inget för dem som är ute efter testosteronkickar i extrema miljöer, utan vi vänder oss till dem som vill vara aktiva på sin semester.

Vi erbjuder aktiviteter i olika svårighetsgrader där ni själva väljer en resa som passar era förutsättningar. Information om svårighetsgrad och minimiålder finns redovisade på samtliga resor i vårt program och skall ses som en rekommendation. Vår absoluta målsättning är att hela familjen skall kunna delta i majoriteten av de resor vi erbjuder.

Vi är en bifirma till Afro-Caribbean Travel (ACT), en resebyrå som har verkat sedan 1996 och har lång och ovärderlig erfarenhet av att arrangera resor till Afrika, Indiska Oceanen, Västindien och Centralamerika. Det är samma kompetenta personal, kontor, VD och ägarstruktur till båda företagen. Samtliga resor som erbjuds hos Aktivresor säljs av ACT som är återförsäljare till Aktivresor. ACT innehar lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet.

Vi vänder oss till den medvetne resenären som, förutom en aktiv semester, anser att frågor om hållbar och småskalig turism är en viktig del av resan. Vi föredrar att arbeta med mindre, lokalt ägda hotell, att använda oss av lokala guider med lokal anknytning och verka för turism som gagnar den lokala ekonomin. Vi eftersträvar att din resa skall beröra och göra bestående intryck betydligt längre än din semester.

Läs mer om ansvarsfullt resande