Ansvarsfullt resande

Allt fler kunder ställer allt högre krav på att reseindustrin skall ta ett större ekonomiskt och socialt ansvar i de länder man verkar i. Vi är övertygade om att den här utvecklingen inte bara har kommit för att stanna utan kommer att få en ännu större betydelse när resenärer i framtiden skall välja researrangör.

Vi har alltid som målsättning att följa de direktiv om ansvarsfullt resande som företaget har antagit så långt som det praktiskt är möjligt. För oss handlar ansvarsfullt resande bland annat om att våra kunder skall lära sig mer om landet de besöker, att de skall äta på den lokala restaurangen, lära känna lokalbefolkningen, gå ut på lokala barer och dansställen, resa och bo småskaligt på lokalt ägda hotell, visa respekt för den lokala kulturen, använda sig av lokala guider med lokal anknytning, inte pruta för prutandets skull, fråga innan man fotograferar någon, vara sparsam med vatten med mera.

Fördelen med resebyråer i vår storlek är att vi lättare kan påverka vilka hotell och lokala agenter vi skall arbeta med för att följa de normer om ansvarsfullt resande som vi och våra kunder efterfrågar och som vi tror bäst gagnar landet både ekonomiskt, socialt och kulturellt.

Vi hoppas och tror att ni har valt att resa med oss för att ni gillar våra destinationer och vårt koncept. Inför er resa rekommenderar vi att ni läser på så mycket som möjligt om det land ni skall besöka för att få ut det mesta och det bästa av er semester.

När ni reser med Aktivresor besöker ni länder som ligger långt bort med en främmande kultur. Begrepp som service överensstämmer kanske inte alltid med vår uppfattning om vad bra service är. Ett restaurangbesök kan ta lång tid, ett besök på banken kan gå i snigelfart, det kan ta en evighet för kassörskan i den lokala affären att slå in varorna, ibland sker inkvartering på enkla ställen på otillgängliga platser och så vidare.

Det finns bara en sak att göra – släpp garden, lämna klockan på rummet och slappna av! Slösa inte värdefulla semesterdagar på att stressa upp er över saker som ändå ligger utanför er kontroll. Och kom ihåg, en av de största anledningarna till semester är säkerligen just att slippa vardagens stress.